Döbbenetes a Dán rendőrség hozzá állása. Szerintük teljesen érthető, hogy ha valakik kővel dobálnak meg autókat, akkor mások is elkezdik azt. Vagy akkor gondolom, ha valakik autókat gyújtanak fel, akkor evidens, hogy mások is beszállnak a buliba.
A dán rendőrség nem lát összefüggést az esetek közt és természetesen gyanúsítottak sincsenek … A svédeknél már kétezer autónál járnak a nem tudják kik …

Dániában újabban tömegesen követnek el autók elleni garázdaságot: ismeretlen okokból felgyújtanak, vagy kövekkel és faágakkal dobálnak meg gépjárműveket – jelentette kedden a Reuters hírügynökség.

Autók elleni garázdasághullám sújtja Dániát

A múlt héten 26 autót gyújtottak fel csak a dán fővárosban, Koppenhágában. Húsz autót különböző tárgyakkal dobtak meg autópályahidakról, az egyik ilyen incidensben életét vesztette egy német turista. A dán rendőrség nem lát összefüggést a garázdaságok között, és nincsenek gyanúsítottjai. Az elkövetők indítéka sem ismert.

Peter Gronbek, a koppenhágai rendőrség tisztje a garázdaságok növekvő tendenciáját indokolva úgy fogalmazott: ha valaki elkezd kövekkel dobálózni, mások követni fogják példáját. Dánia nincs egyedül az autók elleni garázdaság jelenségével. A szomszédos Svédországban idén már több mint kétezer gépkocsit tettek tönkre hasonló módon.