Újabb 20 Clinton e-mail látott napvilágot. Az egyik igen figyelemre méltó:
A levelet Huma Abedin, Clinton bizalmasa írta az elnökjelöltnek és arra kéri, hogy találkozzon a bahreini herceggell, kinek az országa rendszeres támogatta a Clinton alapítványt 50-100 ezer dolláros adományokkal és, akinek a cége a Bahrain Petroleum szintén 25 és 50 ezer dolláros adományokkal támogatta az elnökjelölt alapítványát.

Egy 2009 július  23.-i szerdán íródott e-mailben Abedin azt kérdezi Clintontól, hogy tudnának e találkozni New Yorkban csütörtökön vagy pénteken mert a herceg a városban lesz és tudja, hogy Clinton is ott fog tartózkodni.

Abedin kiemeli, hogy igen fontos lenne a találkozó mert meg kellene beszélniük egy kényes ügyet ugyanis el kellene intézni, hogy amerikai vízumot kapjanak egy brit labdarúgó csapat a Wolverhampton FC arab játékosai, akik olyan országok állampolgárai amelyek nem kaphatnak ilyen vízumot, de a dolog azért problémás mert az egyik játékos több bűncselekményt is elkövetett ezért aligha kaphatja meg az amerikai vízumot.

A bizalmas hozzáteszi, hogy a klub tulajdonosának a tulajdonában lévő Wesserman alapítvány 5-10 millió dollárral tudná támogatni a Clinton alapítványt.

A Clinton alapítvány számláján néhány nap múlva meg is jelent az adomány  a Wesserman alapítványtól és természetesen a muszlim bűnöző focista is soron kívül gyorsított eljárásban megkapta az amerikai vízumot.

A 20 e-mail egyébként hasonló pénzfelajánlásokról tanúskodik, de azokban konkrét kérés nem hangzik el, azokat nyilván a személyes találkozók alkalmával beszélték meg az érintettek Clintonnal.

Forrás: britbart.com