A főpap szerint “Allah is emberáldozatokat kíván, mint a pogány Moloch”
“Távozz, Sátán!” – ezek voltak a Normandiában meggyilkolt Jacques Hamel atya utolsó szavai. A tragédia utolsó pillanatait püspöke, Dominique Lebrum idézte fel a 85 éves pap temetésén. Párizs érseke pedig a fővárosban tartott búcsúztatón az iszlamisták istenét az ősi pogány Moloch-hoz hasonlította, amely emberáldozatokat követelt híveitől. Vingt-Trois bíboros szerint Moloch is örült az emberek halálán, és paradicsomot ígért azoknak, az ő nevében gyilkolnak”.

Hamel atya nem halt meg azonnal, miután az első késszúrás érte. Földre esve megpróbálta ellökni támadóját, és kétszer is azt mondta neki: “Távozz, Sátán!”. Ezt követően vágták le a fejét támadói, akik istentisztelet közben támadták meg az észak-franciaországi Saint-Etienne-du-Rouvroy templomát. Ezt püspöke mondta a katolikus pap temetésén.
Dominique Lebrun a szertartáson – amelyen a helyi muszlim közösség tagjai is jelen voltak – megszólította azokat, akiket a dzshadista eszmék megkíséretettek: “Ti, akiket ördögi erőszak gyötör, akiket ölni indít egy démonikus, gyilkos őrület,

IMÁDKOZZATOK ISTENHEZ, HOGY SZABADÍTSON MEG TITEKET AZ ÖRDÖG MARKÁBÓL.

Mi is imádkozunk értetek, imádkozunk Jézushoz, aki meggyógyította mindazokat, akik a gonosz hatalma alatt voltak.” – mondta a püspök.

Párizsban is megemlékezést tartottak a mártír pap emlékére. André Vingt-Trois párizsi érsek a Notre Dame székesegyházban azt mondta az összegyűlt híveknek, hogy

A DZSIHADISTÁK A HALÁL ISTENÉT HIRDETIK, AKI OLYAN MINT A POGÁNY MOLOCH, EMBERÁLDOZATOKAT KÖVETEL MAGÁNAK.

Vignt-Trois bíboros szerint az iszlamisták nem tartoznak az ábrahámi vallásokhoz, hanem olyan démont imádnak, amely gyermekáldozatokat is követel, mint Moloch vagy a kathágói Baál isten.

A főpap a keresztényeket Jeremiás próféta szavaival bátorította arra, hogy maradjanak hűségesek és újítsák meg erejüket az Úrban:

VIASKODNI FOGNAK UGYAN ELLENED, DE NEM GYŐZNEK MEG TÉGED, MERT ÉN VELED VAGYOK, AZT MONDJA AZ ÚR, HOGY MEGSZABADÍTSALAK TÉGED. – idézte Jeremiás prófétát az érsek.