Egy kolozsvári Beatrice-koncert után a román rendőrség hivatalból vizsgálatot indított Nagy Feró és zenésztársai ellen, miután a helyi média úgy értelmezte, hogy az együttes XX. század című dala kedvező fényben tüntetné fel Joszif Visszarionovics Sztálint, Adolf Hitlert és az Iszlám Állam terrorszervezetet.
Ezen megdöbbentem! És nem csak azért, mert félreértelmezték a dalunkat, de az a dal el sem hangzott ott. A YouTube-on van fent egy váci kocsmában adott bulink, az egy magyar házibuli volt, és azt vágták be. Erről szó sem volt a Kolozsvári Napokon! – nyilatkozta Borsnak Nagy Feró.

Majd az interjú során szóba került az Iszlám Állam ténykedése és a menekültválság is. A Nemzet Csótánya sötét jövőt jósol:

Ha már jönnek a migránsok, ne vigyenek, hanem hozzanak. Ezer százalék, hogy az összes nőt meg fogják erőszakolni. Azért jöttek, hogy elfoglalják ezt a földet, nem azért, hogy dolgozzanak. Nem hiszem, hogy a gyerekeimet, az unokáimat ki merem majd engedni az utcára. Szeretném a saját érdekeimet képviselni – mondta a Beatrice frontembere.