Hogyan lehet megszabadulni a nagy súlyfeleslegtől, méghozzá úgy, hogy meg is őrizd az álomsúlyt? Olyan nőket kérdeztünk egészséges szokásaikról, akik átlagosan 50 kilótól szabadultak meg, és sikerült elkerülniük, hogy visszatérjenek a felesleges kilók.
Szakítanak a mérleggel

A sikeres fogyás titka, hogy ne görcsölj azon a számon, amit a mérleg mutat. A súlyod ugyanis napközben, és a ciklusodtól függően is változhat. Elég, ha hetente, vagy akár csak havonta méred magad, a köztes időben pedig mindent megteszel az egészségedért. Nem jó, ha minden pillanatban kilóiddal foglalkozol.

Soha nem kérdezik meg, hogy mi lesz vacsorára

Ehelyett maguk készítik az ételeiket, hogy pontosan tudják, mi van az egyes fogásokban. Az ész nélküli eszegetést pedig a megfelelő adagok kimérésével kerülik el.
Nem lógják el az erősítő edzést

Kardioedzésre is szükség van, ám az erősítő edzést sem lehet kihagyni: jól formálja a testedet, ráadásul minél több az izomszövet a testedben, annál több energiát használsz fel, akár alvás közben is.

Nem tiltanak meg maguknak semmit

Akár még egy kevés édesség is belefér néha, amit lelkiismeret-furdalás nélkül élveznek ki. Az, hogy megadják maguknak a lehetőséget a kedvenc finomságaik élvezetére, szükségtelenné teszi, hogy kiéhezetten ráraboljanak az édességre, amikor végre ehetnek ilyesmit, így idővel egyre inkább képesek lesznek időben, kis mennyiségnél megállni. Ráadásként pedig rászoknak a nyugodt szívvel fogyasztható, egészséges édességekre.
Néha pihennek is

Nem lehet folyton edzeni, mert annak előbb-utóbb sérülés lesz a vége. Időnként be kell iktatni egy-egy pihenőnapot, hogy a szervezet képes legyen regenerálódni.

Kéznél van a fényképezőgépük

Ha fényképekkel dokumentálod a változást, az hatalmas önbizalmat ad, mivel világosan látod, hogy honnan indultál, és mennyit haladtál.
Képesek támogatást kérni és elfogadni

A hasonló problémával küzdők csoportjától kapott támogatásnak hatalmas ereje van, amikor épp feladnád. De a barátaid és a családod is sokat segíthetnek.

Optimisták

A fogyás nem egyszerű dolog, de az optimizmus sokat segíthet benne. Gondolj arra, hogy a próbálkozás és az egészséges életmódra való törekvés már önmagában is jó dolog. Így aztán ha egy-egy nap nem úgy sül el, ahogy szeretnéd, akkor sincs semmi veszve, másnap újra megpróbálod.
Leszámolnak az unalommal

Amikor nehezedre esik elkezdeni azt az edzést, amit hetek óta változatlan formában csinálsz, az annak a jele, hogy eluntad az egészet – innen pedig csak egy lépés, hogy kifogásokat kezdj keresni. Ne engedj teret az unalomnak: kutass fel új recepteket, új mozgásformákat!

Figyelnek magukra

Ha mindenki más érdekeit a sajátjaid elé helyezed, előfordulhat, hogy nem marad időd edzeni, vagy a család kedvéért hizlaló vacsorát tálalsz. Ha viszont tartósan boldogtalan vagy, az a családodnak sem jó, érdemes tehát a saját jó közérzetedet tenni az első helyre.
Nem maradnak szomjasak

A fogyás egyik titka kipróbáltan a megfelelő folyadékfogyasztás. Ha nem tudsz leszokni az édesített italokról, vagy egyszerűen csak unalmasnak érzed a vizet, adj hozzá gyümölcsöket, vagy frissen facsart gyümölcsleveket. Az uborka és a menta is sokat dob az ásványvizeden!
Ismerik a kapcsolóikat

Ha van olyan helyzet az életedben, amely mintegy gombnyomásra hozza magával a nassolást, igyekezz foglalkozni vele: ha például rendszeresen a tévé előtt eszel, csökkentsd a tévé előtt töltött időt, és figyelj oda, hogy semmiképp ne legyen a kezed ügyében rágcsálnivaló.

Fotók: pinterest