Az iszlámista terrorizmus nem a menekültekkel érkezett Németországba, hanem már ott volt korábban is – mondta Angela Merkel. A német kancellár azt viszont elismerte, hogy menekülteket próbálnak olykor megnyerni a terrorizmus ügyének.
Az iszlamista terrorizmus nem a menekültekkel érkezett Németországba – mondta Angela Merkel német kancellár, egy kampányrendezvényen. Hozzátette: a CDU és a bajor testvérpárt, a CSU a biztonsági szervek létszámának és hatáskörének növelésével reagál a fenyegetettségre.

A kancellár azt azért elismerte: valóban tapasztalható, hogy menekülteket megkörnyékeznek és megpróbálnak megnyerni az iszlamista terrorizmus ügyének, deaz Iszlám Állam dzsihadista szervezet terrorizmusa nem a menekültek révén jelent meg nálunk, hanem már itt volt korábban is”.

Ezek szerint az iszlám terrorizmus nem a bevándorlókkal érkezett Németországba. Ott gyökerezhetett azokban a barbár germán törzsekben, akik annak idején Róma ellen hadakoztak és elképzelhető, hogy a második világháború is az iszlám terrorizmus miatt tört ki, sőt a berlini falat is amiatt kellett felhúzni.

Forrás: origo.hu