Ron álnéven erről tájékoztatta Oliver Stone filmrendezőt, aki JFK címmel sikeres filmet készített az USA meggyilkolt elnökéről. A rendező, aki maga is szolgált tengerészgyalogosként Vietnamban, hisz Ronnak, mert a katonai kifejezései nagyon szakszerűek.
Kennedy elnököt több mint ötven éve lőtték le. Azóta végtelenül sok összesküvéselmélet született. A hivatalos verzió az, hogy Lee Harvey Oswald lőtte le Kennedyt. Miért? Kinek a megbízásából? Ez nem derült ki, mert két nappal később őt is lelőtték a televíziós kamerák előtt. Később Kennedy öccsét is meggyilkolták a választási kampány kellős közepén. Ezt követően rengeteg találgatás látott napvilágot, de hiteles információ csak nagyon kevés. Most megszólalt Ron. Ki ő? Azt állítja magáról, hogy a titkosszolgálat embere volt Kennedy alatt. Biztos benne, hogy az ő csapatából lőtte le valaki az elnököt.

Ron levélben kereste meg Oliver Stone filmrendezőt a JFK film után. Közölte: olyan titkot árul el, melyet eddig csak a fiával osztott meg. Miért érzi úgy, hogy most beszélnie kell? Mert rákos beteg, haldoklik. Könnyíteni akar a lelkiismeretén. A levelezés után Ron találkozott is a filmrendezővel Rochester városában, New York államban. Minderről egy hamarosan megjelenő új könyv számol be, mely Oliver Stone életművét mutatja be.

A 69 éves filmrendező Platoon (A szakasz) című filmjével ért el világsikert. A vietnami háborút bemutató film részben saját emlékeire támaszkodott. Ezek a katonai emlékek jól jöttek akkor, amikor Ronnal találkozott. Ron ugyanis szintén katona volt, és precíz szakzsargonban adta elő Kennedy elnök meggyilkolásának történetét. Mennyire hiteles Ron beszámolója? Vannak-e bizonyítékai? Talán kiderül a könyvből, mely szeptemberben jelenik meg Amerikában.