Nemcsak a közösségi oldalakon, hanem a francia AFP hírügynökség képei között is megtalálható a szíriai Aleppóban készített fotó, amelyen egy magyar rendszámú mentőkocsi látható. Vagyis, jó eséllyel hiteles a fénykép. Azt nem tudni, hogyan került magyar rendszám az ostromlott városba, de elvileg több magyarázat is lehetséges.
Az egyik Facebook-oldal kommentelői szerint Z betűjelű ideiglenes rendszámtábla látható a járművön. Ilyet akkor adnak ki például, ha az érintett járműnek külföldi okmányai vannak, és Magyarországon még nem helyezték forgalomba. Olyan verzió is lehetséges, hogy vannak magyar okmányai a kocsinak, de átmenetileg kivonták a forgalomból, mert eladták külföldre.
Az egyik szakoldal szerint Z betűjellel ellátott ideiglenes rendszámot akkor lehet igényelni, ha külföldre szeretnék el- vagy visszajuttatni forgalomba helyezés céljából olyan járművet, ami nem rendelkezik érvényes hatósági jelzéssel, Magyarországon elveszett vagy megrongálódott a külföldi rendszáma, illetve a jármű még nem lett Magyarországon forgalomba helyezve, így rendszámmal sem rendelkezik. Érvényességi idejét az ideiglenes forgalmi engedélyben jelzik, amely 30 nap.

Persze az is lehet, hogy a rendszámot egy másik jármű kapta korábban, és valamilyen úton-módon rákerült az Aleppóban lefotózott mentőre.