Nagy-Britanniában tetőfokára hágott a migránssimi: bevándorlók és menekültkérők számára ingyenes helyeket biztosítanak az ország top egyetemein.
A Britol University például olyan ösztöndíjakat és könnyített pályázati folyamatokat hirdetett meg a migránsok és a menedékkérők számára, melyeknek célja: “integrálni azokat, akik menekülnek az oktatás elől.”

Hugh Brady bristoli professzor például úgy fogalmazott:

Tudjuk, hogy számtalan faktor nehezíti meg a menekültek számára, hogy egyetemi közösségekhez csatlakozzanak. […] Korábbi tanulmányaik megszakadhattak, és arra sincs bizonyíték, hogy képesítésük mit is takar pontosan…”

Mindeközben a brit diákok azért küzdenek, hogy megküzdjenek az őket sújtó adóssághullámokkal és az egyéb magas terhekkel; ezért többen abban gondolkodnak, hogy befejezik tanulmányaikat. Egy friss kutatás szerint mindez azt jelenti, hogy 10 brit hallgatóból 6 diák ezen töri a fejét. Megdöbbentő arány!

Ráadásul a legdrágább egyetemek a kontinensen épp Angliában találhatóak. Nem egyszer 9000 fontnyi (bő hárommillió forint) összeget kell kicsengetni a hallgatóknak két szemeszterért, míg másoknak mindez ingyen van (Skóciát és most már a menekülteket is beleértve).