Érzékenyítéssel és pozitív üzenetekkel, valamint a családok gazdasági alapjainak megerősítésével a negyvenezer fölöttiről harmincegyezer körülire sikerült csökkenteni az abortuszok számát. Soltész Miklós szerint a kormánynak ezen az úton kell továbbmennie, ha fel akarja tartóztatni Soros abortuszpárti kampányát. Rétvári Bence úgy látta, a milliárdos Európa vesztét akarja.
– Mára egyértelműen kiderült, hogy Soros György nyitja meg Európa-szerte azokat a pénzcsapokat, amelyek támogatják a bevándorlást, és azokat az európai vezetőket, akikről ma úgy látjuk, teljesen elvesztették kapcsolatukat a valósággal és az emberekkel. Azzal pedig, hogy a demográfiai válságban lévő Európában akarja a születések számát csökkenteni, még egyértelműbbé teszi érdekeltségét abban, hogy mindaz, amit ma Európának tartunk, eltűnjön – közölte lapunkkal Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Amint arról már beszámoltunk, a Dcleaks.com oldal dokumentumai szerint a milliárdoshoz közelálló szervezetek nagy erőket akarnak megmozgatni az abortusz liberalizálásáért.
Soltész Miklós, a KDNP alelnöke, a humán tárca államtitkára kérdésünkre elmondta: a kormány 2010 óta az egyik legfontosabb feladatának tekinti a gyermekvállalás ösztönzését. – A Gyurcsány–Bajnai-korszakban évente több mint negyvenezer abortuszt végeztek el, az elmúlt hat évben viszont ez a szám harmincegyezer körülire apadt. Nagyon fontos, hogy mindezt érzékenyítéssel és pozitív üzenetekkel, valamint a családok gazdasági alapjainak megerősítésével értük el – fogalmazott.

Leszögezte: egyértelműen vissza kell utasítani Soros György ezzel ellentétes szándékát. – Az állam feladata, hogy segítséget nyújtson a nehéz helyzetben lévő nőknek megváltoztatni a döntésüket. Azzal ugyanis, ha világra merik hozni a gyermeket, esélyt adnak neki, hogy szerető családban nőjön fel, hiszen sok meddő pár szívesen nevelné fel őket – fejtette ki Soltész Miklós. Felidézte, hogy a kormányváltás után egy kampány részeként plakátokat tettek közzé azzal a felirattal: „Azt is megértem, ha nem vagy még kész rám… de inkább adj örökbe, hadd éljek!” Brüsszel és a Soros György által támogatott szervezetek kritizálták az akciót. Soltész Miklós úgy véli: az „EU-s vadliberálisok” és az „álcivilek” hírverésének köszönhetően nem remélt sikert aratott a kormány.

Az abortuszpárti kampány hírére az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is reagált. A szervezet elnöke, Nacsa Lőrinc azt mondta: megdöbbentő, hogy a magukat a demokrácia és a szabadságjogok élharcosainak tartó, ám társadalmi beágyazódás nélküli szervezetek egy milliárdos pénzét felhasználva akarják ráerőltetni egy-egy országra az akaratukat. – A liberálisoknak azt kellene végre megérteniük, hogy az élet mindennél előbbre való; az élet a legelső, mindent megelőző jog – szögezte le.