Felfegyverzett muszlimok támadtak egy egyiptomi templomra, ami épp csak akkor épült meg. Kövekkel dobálták meg aztán gázpalackból gázzal árasztották el és felgyújtották.
Egyiptomban nagyon hátrányos helyzetben vannak a kopt keresztények, új templomot is csak akkor építhetnek ha erre az egyiptomi elnök engedélyt ad és az elnök egy engedélyt ad ki egy évben.

A frissen megépült templomra rátámadó muszlim banda azt kiabálta, hogy “Isten nem létezik csak Allah. A keresztények Allah ellenségei.”

A muszlim tömeg a templom mellett 70 keresztény család otthonát és üzletét is elpusztította a tombolásban.

A városban, melynek teljes lakossága 12.000 fő már 10 mecset van. Mahrous Ishak a helyi kopt keresztények vezetője elmondta, hogy előző nap figyelmeztetés érkezett a másnapi támadásról. Ezt elmondtuk a rendőrségnek és a katonaságnak is. Azt mondták, hogy a támadás megtörténik akkor hívjanak- mondta Ishak.

Egy szemtanú elmondta, hogy a muszlim ima a mecsetekben elhallgatott, kiáradtak az emberek és egy imám a keresztény otthonok felé vezényelte őket.

“Végigdúlták a várost, sokaknál fegyver volt. A gyerekek és az asszonyok sírtak.”

10 muszlimot és 8 keresztényt tartóztattak le. Megdöbbentő módon a muszlimokat szinte azonnal kiengedték, a keresztények azóta is börtönben vannak.

Forrás: express.co.uk