Abu Qatada nyolc évig küzdött azért, hogy Nagy-Britanniában maradhasson, ám most arra szólítja fel híveit és a muszlimokat, hogy minél előbb hagyják el az országot.
Az iszlamista hitszónok, Abu Qatada nyolc évig küzdött azért, hogy ne utasítsák ki Nagy-Britanniából. Most arra szólította fel híveit, hogy minél előbb meneküljenek el az országból, mert a lakosság és a nyugati média elnyomja őket és inkább menjenek egy iszlám országba.

A napokban 58 000 követővel rendelkező Twitter-oldalán kiírta, hogy a nyugati országokban élő muszlimok örök vesztesek maradnak és az igaz muszlimoknak szerinte nincs más választásuk, minthogy mihamarabb visszatérjenek szülőföldjükre.

Végül Qatadát 2013-ban kiutasították az országból, így Jordániába költözött.
Az egyik mérsékelt iszlamista szervezet vezetője szerint Qatada szélsőséges nézeteket vall, hisz szerinte azok a muzulmánok soha nem érhetnek fel egy igazi muszlimmal, akik nem olyan országban élnek, ahol az iszlám az államvallás.

A @sheikhabuqatadh felhasználónév alatt tweetelő férfit végül 2014-ben engedték ki a börtönből Jordániában, miután felmentették a terrorcselekmények előkészítésének vádja alól.

A brit belügyminisztérium Qatada kiutasítása után bejelentette, hogy a férfi soha többé nem mehet vissza az Egyesült Királyságba, mivel nemzetbiztonsági kockázatot jelent az országra.