Két ISIS-milicista egy Nagy-Britanniában élő imámot támadott meg, mert az szerintük fekete mágiával is foglalkozott.
Két, az Iszlám Államhoz több szálon kötődő milicista támadta meg a Rochdale-i imámot, a 71 éves Jalal Uddint. A támadók nem kímélték a férfit, egy kalapáccsal verték halálra.

A két elkövető, a 22 éves Mohammed Hussain Syeedy és a 24 éves Mohammed Abdul Kadir szerint azután gyűlölték meg végleg az imámot, hogy észrevették, hogy valakit a Ruqya segítségével gyógyított, ami az ISIS szerint tiltott, mert amuletteket használnak a művelet közben.

A bangladesi gyökerekkel rendelkező imámot a közösség békés és csendes embernek ismerte.

A manchesteri bíróságon folytatott tárgyaláson az ügyész úgy fogalmazott, hogy az áldozat az iszlám egyik orvoslását, a Ruqyát alkalmazta. Az Iszlám Állam szemében ez főbenjáró bűn, hisz szerintük ez egyenlő a fekete mágiával, aminek alkalmazása halálbüntetést von maga után.


A férfit egy parkban támadták meg. Az sorozatos, erős ütések miatt az áldozatnak betört a koponyája. A gyilkos ezután a park másik végében lévő kijárathoz rohant, ahol társa járó motorral várta, majd elhajtottak.

Az eszméletlen imámot két fiatal lány találta meg. A gyorsan kiérkező mentők mindent megpróbáltak, hogy a férfi túlélje a támadást, de a kórházba szállítása után nem sokkal meghalt.

A két férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, a bíróság szerint Kadir külföldre menekült a felelősségre vonás alól.