Ittas sofőrök székhelyévé vált az egész megye - legalábbis a rendőrség honlapján közölt elmúlt hétvégi adatok szerint. A hatóságok két nap alatt mintegy 21 járművezetővel szemben intézkedtek ittas vezetés miatt.
Az ügyet még kirívóbbá teszi, hogy az augusztus 26 és 28. között végzett pozitív mérések közé egy olyan 19 éves pápai sofőr is beletartozik, aki nemcsak, hogy ittas volt, de jogosítvány nélkül szállt be egy rendszám és kötelező biztosítás nélküli autó volánja mögé. Őt Egyházaskesző külterületén kapták el a rendőrök vasárnap kora délután, miután egy „elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva a rendőrautó elé hajtott - írja a Police.hu.


A két utast is szállító férfit a szondáztatás után előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol a hitelesített alkoholszonda megerősítette az alkoholfogyasztást. V. B. ellen ittas vezetés miatt indítottak eljárást, míg az engedély nélküli vezetés és egyéb szabálysértések ügyét a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya kezeli.