Öngyilkos merényletet hiúsított meg a kanadai rendőrség egy meg nem nevezett nagyvárosban; őrizetbe vettek egy férfit, aki feltehetően kapcsolatban állt az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezettel.
A rendőrség terrorfenyegetésről kapott információk után vette őrizetbe a férfit, aki házilag készített pokolgéppel, nyilvános helyen akarta felrobbantani magát, hogy minél több áldozata legyen a merényletnek – írja az MTI.

A támadást augusztus 10-re, szerdára tervezte, de aznap a kanadai biztonsági szolgálat emberei megtalálták és őrizetbe vették.

A hatóságok az esetről részleteket nem közöltek, mert még folyik a nyomozás.

Kanada 2014 szeptemberében csatlakozott az IÁ elleni katonai koalícióhoz, a rákövetkező hónapban pedig két terrortámadás történt az országban, mindkettőt szélsőséges iszlamista eszméket valló tettesek hajtották végre. Október 20-án a Québec tartománybeli Saint-Jean-sur-Richelieu településen egy, az iszlám hitre áttért férfi halálra gázolt egy katonát és megsebesített egy másikat, két napra rá pedig Ottawában egy algériai származású férfi meggyilkolt egy katonát, aki őrt állt a törvényhozás épületénél lévő háborús emlékműnél.

Ugyanakkor Kanada 30 ezer menekültet fogadott eddig be Szíriából, és nem tervezi a folyamat felfüggesztését.

Forrás: hvg.hu