Hihetetlen embertelenségről árulkodó felvételek kerültek elő Szíriából, nem sokkal azután, hogy lelőttek egy orosz katonai heikoptert, amely az orosz fél szerint humanitárius segítséget vitt Aleppóba és onnan tartott visszafelé a bázisra. A felvételen, melyet a Twitteren tettek közzé, látható, amint az ISIS terroristái az egyik összeégett holttesten ugrálnak.
Mint megírtuk, lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai szállító helikoptert hétfőn a szíriai Idlíb tartományban, a fedélzeten háromfős személyzet és két katonatiszt tartózkodott. Sorsuk egyelőre ismeretlen, utánuk kutatást indítottak - közölte az orosz védelmi minisztérium korábban.

A védelmi tárca szerint a helikoptert a földről érte találat. "Augusztus elsején Idlíb tartományban a földről indított támadás következtében lelőttek egy orosz Mi-8-as típusú katonai helikoptert, amely visszatérőben volt a Latakia tartományában lévő Hmeimím orosz légitámaszpontra, miután humanitárius segítséget szállított Aleppóba. Az orosz fegyveres erőknél szolgálók sorsának tisztázására minden lehetséges csatornát felhasználnak" - derül ki a moszkvai minisztérium közleményéből.

Azóta sorsukra is fény derült: a helikopter lelövéséről és az utána történtekről a támadók által készített videók alapján vélhetően senki nem élte túl az esetet.

A felvételek megtekintését 18 év alatti olvasóinkknak nem ajánljuk!