A napokban négy embert regisztráltak Zika fertőzöttként Floridában, így ez az első állam ahol felütötte a fejét a vírus. A betegek között van három férfi és egy nő, de egyiküket sem kellet kórházba szállítani.
Zika vírus: Amerika a következő áldozat
Eddig Latin-Amerikán és a Karibi-térségen kívül főként utazás során terjedt tovább. Azonban a mostani eset arra utalhat, hogy az amerikai szúnyogok is hordozói lehetnek a vírusnak.

A floridai Egészségügyi Minisztérium azt közölte, hogy nagy valószínűség szerint a fertőzések, helyi szexuális közösülés eredményei. A négy fertőzött szinte egy térségben kapta el a vírust, Miami belvárosában.

Amerikában egyébként több mint ezer olyan Zika beteget regisztráltak, akik Latin-Amerika területén kapták el a vírust, de a floridai betegek az elsők, akik helyi környezetben szexuális utón fertőződtek meg.

A Fehér Ház közleményében azt írta, Obama elnök kész a szükséges forrásokat előállítani, hogy Amerika legyőzze a vírust. Erik Schultz szóvivő folyamatosan hangsúlyozta, hogy a kongresszus még mindig nem fogadta el a Zika vírus elleni javaslatok, ami fontos lenne még a nyári szünet megkezdése előtt.

A fertőzés sok embernél csak enyhe megbetegedést okoz, de súlyos agykárosodást eredményezhet újszülött gyermekeknél.