Hozzávalók:
Gnocchi:
0,5 kg főtt burgonya
1 db tojássárgája
parmezán
só
liszt
Garnélás szósz:
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
8-10 db garnéla
1 doboz hámozott paradicsom
15 dkg paradicsom
1,5 dl tejszín
olívaolaj
1 csokor bazsalikom
só
bors
vaj
1 dl rosé bor
citrom
parmezán
Elkészítés:
A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyó formákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat.
Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit.
A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot.
A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk.
A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnnal tálaljuk.
0 Megjegyzések