Hozzávalók:
Gnocchi: 
0,5 kg főtt burgonya 
1 db tojássárgája 
parmezán 
só 
liszt 

Garnélás szósz: 
2-3 gerezd fokhagyma 
1 fej vöröshagyma 
8-10 db garnéla 
1 doboz hámozott paradicsom 
15 dkg paradicsom 
1,5 dl tejszín 
olívaolaj 
1 csokor bazsalikom 
só 
bors 
vaj 
1 dl rosé bor 
citrom 
parmezán

Elkészítés:

A főtt burgonyát felkockázzuk és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Egy lisztezett deszkára terítjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a tojássárgáját és egy jó csipet sót és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy összeálljon a tészta. Négy részre vágjuk és hosszú, kígyó formákat sodrunk belőlük egyenként és feldaraboljuk. Villával vagy az ujjunkkal megformázzuk a gnocchikat.
Forrásban lévő vízben 4-5 perc alatt kifőzzük a gnocchit.
A felaprított fokhagymát és vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet. Ha besűrűsödött hozzáöntjük a tejszínt és beletesszük a tépkedett bazsalikomot.
A garnélákat forró olívaolajon rövid ideig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a rosé borral. Az alkoholt elpárologtatjuk.
A gnocchikat a tejszínes szószba keverjük, pirított garnélával és reszelt parmezánnnal tálaljuk.