Schobert Norbert is foglalkozott a nizzai eseményekkel a majdnem 1 millió lájkolóval rendelkező Facebook oldalán.

Ez a kép mindent elmond a Nizzában történt terrorcselekményről…

Nem gondolom, hogy menekültügyről kéne beszélni, ez egy megszállás sajátos formája, amely nem most kezdődött.

Aki ismeri a terroristák szabályait, az tudja, hogy “hitetlenek” vagyunk és a halálunk okozása üdvözülés. Nem térítést deklarál az írott szó, hanem kiírtást. Nekem Jézus tanai nem ezt adták, hanem a befogadást és a megbocsájtást, de a tanainkat nem szabad ellenünk felhasználni hagyni.

Szerintem mindenki éljen békében ott ahol megszületett és az ősei is, a problémákat pedig ott kell megoldani Nekik és nem nekünk. Mint ahogy ezer éveken át őseink is megoldották a gondjaikat, éhínséget, pestisjárványt.

Ebben a régióban is van sok millió nagyon szegény ember. Ha mind elindulna a tél elől és az Emírségek határainál juttatást követelne, jogokat, megélhetést, valamint néhány helyi vallási ünnepen lemészárolna százakat Jézus nevében, vajon milyen fogadtatás lenne? Várna minket liberális politika?

Valami azt súgja, hogy nem a kvóta a kérdés, hanem a “mindegyik” hogyan vissza megoldása az igazi kihívás. Mert tisztelem a kultúrájukat, tisztelem a vallásukat, ha kell földreborulok Mohamed neve hallatán, de békét szeretnék a gyermekeinknek a többezer éves Mi Európánkban!

Mert ez a mi kontinensünk, a mi Anyaföldünk, a mi Hitünk. Ennyit gondolok, ezt mondja a szívem és ha én guggolnék ott a gyermekem holtteste mellett, akkor felállnék, el sem köszönnék és ki garantálja hogy megmarad a józan eszem és nem válok olyanná mint ők? Mikor indul be Európa immunrendszere? Meddig húzunk szét? Meddig nyavalygunk? Erő kell és nem politika.