Az elmúlt héten sokat cikkeztek róla és az őt az F1-be visszacsábítani próbáló Ferrariról, most maga Ross Brawn is megszólalt!
A brit szakember 2013 végén a Mercedes csapatfőnöki pozíciójáról lemondva köszönt el a Forma–1-től, és bár azóta eltűnt a nyilvánosság elől, az elmúlt időszakban mégis az F1-es hírek egyik állandó főszereplőjévé vált. Előbb arról adtak hírt (olasz források), hogy a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtó Ferrari tanácsadóként szeretné újra alkalmazni őt, majd miután kiderült, James Allison technikai igazgató várhatóan elhagyni készül Maranellót, többen már a potenciális utódjaként kezdték emlegetni. Szerdán pedig – szintén olasz források – arról számoltak be, hogy nemet mondott a Scuderia elnökének ajánlatára.

A Motorsport angol nyelvű kiadása most magát a 61 esztendős britet szólaltatta meg a pletykák kapcsán. „Nem beszéltem a Ferrarival, szóval azt sem tudom, honnan jönnek ezek a történetek” – cáfolt rá mindenre Brawn. „Nem kaptam ajánlatot, nem mondtam nemet se. Nincs a terveim között, hogy visszatérjek az F1-be, és semmilyen lehetőséget nem látok, ami jobban vonzana annál, mint amit most csinálok.”

„Az élet bizonyos szempontból így sokkal simább és kiegyensúlyozottabb, de nyilván nincs meg az az izgalom, amit a versenyzés korábban nyújtott számomra. Viszont tudok ezek nélkül is élni, és nincs szükségem kompenzálásra. Semmi sem motivál arra, hogy újra életmódot változtassak.”

Brawn azt ugyanakkor ismét kiemelte, hogy biztosat nem akar mondani a jövőjéről – azaz továbbra is nyitva hagyta maga előtt a kaput a visszatéréshez. „Soha nem mondhatjuk, hogy soha. Nem tudom, mi hozhatna vissza. Ron Dennis pár éve beszélgetett velem arról, mennyire fogok unatkozni. Azt mondta, vele ez történt. Lazább lett a munkaköre, és csak golfozott. Épp egy ütésre készült, amikor arra gondolt: »A fenébe ezzel, én jobban élvezem a munkát, mint a golfot, inkább visszatérek dolgozni.« Eljutott erre a pontra, és én megértem ezt.”

„Én a munka bizonyos részeit jobban élvezem, mint a horgászatot, de nem az egészet. Ez az ára a szórakozásnak, és ez elég nagy ár: utazgatni kell, távol lenni otthonról. Emiatt ha jönne egy lehetőség, amiért nem kéne ilyen árat fizetni, az érdekes lenne számomra. De nem tudom, ez mi lehet, fogalmam sincs. Nem is keresem ezt a lehetőséget” – zárta gondolatát a korábbi csapatfőnök.