Európának harcolnia kell, de előbb meg kell határozni, konkrétan mi a probléma a világban, ugyanis a migrációs válság is csak egy jelenség. Orbán Viktor miniszterelnök beszéde zárja a 27. tusnádfürdői szabadegyetemet.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédének az elején azt mondta, hogy a szabadegyetem hosszú évek óta betölt egy másik funkciót is, miszerint itt másképpen lehet politikáról beszélni, mint más keretek között. Őszintén, nyíltan, de ebből adódnak a bajok is, mivel az európai politikában ez már nem erény.

Az európai élet ígérete megrendült, miszerint ha egy fiatal dolgozik, tanul, és tisztességes, akkor többre viheti a szüleinél. Gazdasági válság van Európában. Ennek magyarázata, hogy a világgazdaságot uraló Nyugat mellé mások is beléptek, így például India, Kína, az Ázsiai régió, ahol sokkal olcsóbb a munkaerő – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint, ami megtörtént Nizzában vagy Münchenben, az Európa bármely országában megtörténhet. A bizonytalanság és a félelem megöli a lelket, ha fél az ember, akkor nem mer belevágni új dolgokba – jelentette ki a miniszterelnök.

A miniszterelnök elmondta, hogy az igazi nagy migrációs nyomás Afrika felől fog jönni ahol a népesség 2050-re megháromszorozódik.

Forrás: magyaridok.hu