Miközben Németország a labdarúgó Európa-bajnokságon bejutott a legjobb nyolc csapat közé, odahaza a Zöldektől kezdve mindenféle antifákig és egyéb hulladékokig uszítanak a német zászló kitűzése és lengetése ellen, mert szerintük az csak fokozza a nacionalizmust és a migránsellenességet.
Az elmúlt hetekben ez az öngyűlölő társulat azt is kifogásolta, hogy a németek a mérkőzések előtt Franciaországban eléneklik a himnuszt, mire a szurkolók válaszul legutóbb, a szlovákok elleni mérkőzés közben is rázendítettek a himnuszra. A nagyobb német városokban nemzetellenes társaságok módszeresen letépkedik az autókra kitűzött zászlócskákat, s a tulajdonosoknak cinikus üzenetet hagynak hátra – írja a Presse Augsburg című független hírportál.

„Eltávolítom az Ön nemzeti zászlóját. Lényegtelen ugyanis, hogy milyen indíttatásból tűzte ki ezt a zászlót, mert ön ezzel a tettével mindenképpen a nacionalizmus malmára hajtotta a vizet. Ez a zászló ugyanis nem labdarúgó- vagy bármiféle más csapatot bátorít, hanem a német önazonosságot erősíti.

A nemzeti jelképekkel, mint például ez az autóra kitűzhető zászlócskával, ki lehet alakítani egy olyan ‘nemzeti közösséget’, amely kihangsúlyozza a nemzeti önazonosságot, s ezzel megteremti a nacionalizmust. S a nacionalizmus pedig sok ember számára végzetes következményekkel jár”, áll az agymosottak üzenetében, majd példaként fölhozza, hogy a nacionalizmus idézi elő a hatóságok által alkalmazott diszkriminációt, a munkaerőpiacon való hátrányos megkülönböztetést, de még azt is, hogy a migránsnők túlzsúfolt menekültszállásokon kénytelenek lakni. „A nacionalizmus öl a rasszista erőszak, az állami szintű üldözés, az európai határokon alkalmazott brutális különválasztási politika és a válságövezetekbe történő visszatoloncolás által”, írják a zászlócskákat eltüntető aljaemberek, majd búcsúzóul cinikus módon ezt üzenik az autósoknak, hogy takarékoskodjak, ne költsék feleslegen a pénzüket, nekik pedig ne kelljen fölösleges munkát végezniük, a környezetet is óvják meg a szemeteléstől azzal, hogy nem tűznek ki új zászlócskát az autójukra.

Forrás: alfahir.hu