Nő a sátortábor a magyar határon: vezetőt választottak a migránsok
A röszkei határzár túloldalán sátortábor alakult ki, a sátrakat utcákba rendezték, az ott élők vezetőt választottak maguknak. Amíg maradniuk kell, úgy élnek a sátortáborban mint egy faluban.

Hivatalos adatok szerint jelenleg több mint 500-an vannak sátortáborban a röszkei határ túloldalán. A Délmagyarország riportja alapján a főleg afgán menekültekből álló táborban főnököket választottak maguk közül az ott lakók, ők tartják nyilván a lakókat, illetve rendet tesznek, ha konfliktus alakulna ki a táborban. Mint mondják, baj mindig akkor van, ha újak érkeznek. Sayed Mehsen afgán fiatalember az egyik ilyen főnök, ő egy noteszban jegyzi fel az összes menedékkérő nevét, korát és családi állapotát is. Vasárnap amikor újak érkeztek és veszekedés tört ki Sayed rakott rendet, majd elnézést kért a kerítésnél álló magyar rendőröktől.

A sátortáborban olyan az élet mint egy faluban, az egyetlen kútnál mindig nagy sorállás van, többen csak megmosakodnak, isznak, de sokan műanyag kádakkal sorakoznak, amelyekben a szennyes ruhát viszik, láthatóan mosáshoz készülődnek. A homokos terület tiszta, a takarítást, az ételosztást is megszervezik maguk között.

Forrás: faktor.hu