Két migráns megölt egy szerb férfit a saját lakásában Salzburgban. Az elkövetőket elfogták, tettüket elismerték.
Salzburgban két 19 éves szír migráns férfi megölt egy szerb férfit a saját lakásában, a kádjában. 

A szerb férfi a salzburgi pályaudvarban dolgozott vécésként, ahol a Krone osztrák újság szerint rendszeresen „ismeretségeket kötött”, akiket a lakására vitt. Így ismerkedett meg két migránssal – egyikük elismert menekült, a másikuk menedékkérő –, akik a lakáson való találkozás előtt kesztyűt és ragasztószalagot vásároltak egy közeli benzinkúton.

A két migráns a lakásában lefogta a szerb férfit, összekötözték a kezét és a lábait, övet is szíjaztak a lábára. A bankkártyája adatait követelték tőle. Addig verték áldozatukat, amíg az meg nem halt. Ezt az egyik tettes el is ismerte a hatóságoknak.

A hullát aztán a fürdőkádba tették és vizet engedtek rá. A nyomokat el akarták tüntetni a lakásból.

Az elkövetők az egész lakást felforgatták, mindent a földre szórtak. Végül ruhákat, cipőt, borotvagépet, hajszárítót és két mobiltelefont raktak szemeteszsákokba.

Az egyik elkövetőt a rendőrség röviddel a gyilkosság előtt lopás miatt állította elő.

A gyilkosság után ugyanezt az elkövetőt Németországban fogták el, majd átadták őt az osztrák hatóságoknak, akik beazonosították, hogy ő volt a szerb férfi egyik gyilkosa. A két elkövetőt a szerb férfi ruháiban állították elő. Jelenleg zajlik az eljárás ellenük.