Puha kenyérrel, paprikával és paradicsommal a legfinomabb. Mármint a csabai kolbász, amiből kóstolót kapott Thomas Anders és a Modern Talking Band nemrégiben az október 28–31. közötti, 20. Csabai Kolbászfesztivál szervezőitől.
Ez is terítékre került csütörtökön este a Csabai Kolbászklub Egyesület szezonzáró rendezvényén az Uhrin Zoltán Klubházban. Dr. Ambrus Zoltán, a kolbászklub volt elnöke a tagság előtt is átadta a klubház kulcsait utódjának, Hégely Sándornak, aki a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója is.

Hégely Sándor elmondta, a csabai kolbász minőségének megőrzése a legfontosabb. Ami ezzel a névvel jelenik meg, az biztosan az legyen, és ehhez a készítőik is adják a nevüket, elérhetőségüket.

– A kolbászklub azért is egy összetartó, hagyományőrző és hagyományápoló civil szervezet, mert itt vannak együtt a nagyszülők, a szülők és gyermekek is. Igyekszünk a fiatalokat még szélesebb körben bevonni a klub életébe – ecsetelte az elnök.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Hanó Miklós alpolgármester egyaránt kiemelte, nincs az a nap, ami csabai kolbász nélkül telik. Mindketten hangsúlyozták, örömteli, hogy a kolbászklub egyesület ilyen nagy tagsággal, jó kedélyű emberekkel tartja összejöveteleit. Nem mellékesen pedig finom sült és füstölt kolbászokat vonultatnak fel. 

Hégely Sándor elmondta, klubelnök elődei, Uhrin Zoltán és dr. Ambrus Zoltán rengeteget tett a civil szervezetért, a csabai kolbászért, a fesztivál népszerűsítéséért. Az ő örökségüket igyekszik továbbvinni feleségével – aki a fesztivál programigazgatója –, és támaszuk az elnökség, a tagság is.

Az egyesület elnöke kitért arra, hogy a Csabai Kolbászklub ajtaja mindenki előtt nyitva áll, jelentős civil szervezetként, csaknem 200 aktív taggal őrzik, ápolják a hagyományokat, és továbbadják a kolbásztudást a jövő nemzedékének.