Egyre nyilvánvalóbban cenzúrázza a hozzászólásokat a fórumain a Reddit internetes oldal. Töröltek több kommentelőt, akik az orlandói tömeggyilkossághoz szóltak hozza és a migránsokkal kapcsolatos híreknél is kettős mércét alkalmaznak a szerkesztők.
Több mint tízmillió egyedi látogatóval az egyik legnépszerűbb internetes hírportálnak számít a Reddit, ahol a felhasználók a cikkekhez hozzászólhatnak, eddig viszonylag nagy szabadsággal, sőt már-már extrém módon engedték a véleménynyilvánításokat. Egy ideje azonban valami nagyon megváltozott – olvasható a breitbart.com beszámolójában.

Nemcsak Németországban kavart nagy port annak a fiatal, baloldali aktivistának az esete, akit migránsok erőszakoltak meg, mégis védelmébe vette támadóit és hazudott a rendőrségen. A The Washington Post erről szóló cikkét a Reddit törölte azzal az indokkal, hogy az nem számít jelentős érdeklődésre számító hírnek. Az archivált verzióban elérhető legnépszerűbb hozzászólást is törölték a moderátorok. A kommentelő még rosszindulatúan sem volt nevezhető gyűlölködőnek, csupán bírálta a lányt, hogy nem tett feljelentést, mert szerinte annál nagyobb sértés nincs is azokkal szemben, akik a nemi erőszak áldozataivá váltak.

Egy másik, migránsokkal kapcsolatos hír viszont fent maradhatott az oldalon. Egy 13 éves osztrák lány valótlanul állította, hogy migránsok erőszakolták meg, akiket ezért kiutasítottak az országból.

Pár hete az orlandói tömeggyilkosság után kapcsoltak magasabb fokozatba a cenzorok. Az ötven halálos áldozatot követelő gyilkosság után több olyan hozzászólást is töröltek, amelyek az afgán származású muszlim elkövető dzsihadista kapcsolatait firtatta, mert azt a szerkesztők iszlámellenes gyűlöletbeszédnek minősítették. Az archivált hozzászólásokból viszont kiderült, hogy több olyan kommentet is kukába dobtak, amelyek a véradási helyszínekről szóló információkkal próbáltak segíteni.