A 17 éves fiú ki akarta feszíteni a három lakás ajtaját, de nem járt sikerrel. Egy bejelentés alapján fogták el a tini betörőt.
Egy idős nő tett bejelentést a rendőrségre július 21-én arról, hogy hajdúnánási lakása ajtaját ismeretlen megpróbálta kifeszíteni. A rendőrök a helyszínre mentek és adatgyűjtést végeztek a környéken, aminek eredményeként megállapították, hogy aznap reggel és délelőtt az ismeretlen összesen három lakás ajtaját akarta felfeszíteni, azonban bejutnia egyikbe se sikerült.

A járőröknek az egyik állampolgár személyleírást is tudott adni a feltételezett elkövetőről, amely alapján igazoltattak egy fiatalt. A 17 éves fiú a rendőröknek elismerte, hogy ő akart betörni a lakásokba, ezért őt a rendőrkapitányságra előállították és a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú megmutatta a rendőröknek, hogy hol dobta el az ajtók felfeszítéséhez használt csavarhúzót, amelyet a nyomozók lefoglaltak.

A körömi lakos ellen a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

MTI