Már most aggódnak a liberálisok az október másodikára kiírt kvótanépszavazás miatt. Mint például Szent-Iványi István „külpolitikai szakértő”, aki az ATV-ben arról beszélt, hogy még elgondolni is rossz, micsoda bajok származnak a betelepítésekre való nemet mondásból, hiszen akkor nem lesz elég munkaerő nálunk, nem fejlődik majd a gazdaságunk „európai” módon. 
Mert ugyebár az idegenek mind egy szálig szépek, jók, okosak és főleg gazdagok. Sőt csak ők azok. Ha lehúzzuk előttük a sorompót, marad a bőgatya, a fütyülős barack, a verbunkos. Ezt üzeni nekünk, magyaroknak, magyar földön és magyar nyelven Szent-Ivány az Úr 2016. esztendejében..

Nézem s hallgatom Szent-Iványt, és eközben eszembe jut valaki. Valaki a már régmúltból, akinek a szelleme még mindig itt él telivér liberálisaink köreiben. Nos, ez a valaki hajdan azt mondta, hogy nem kell, nem szabad a török félhold kiterjesztése ellen küzdenünk. De idézem őt szóról szóra:

„Aki a török ellen harcol, az az Úristennek áll ellen, aki a bűneink büntetéséért látogat bennünket a török által.”

Gyönyörű mondat, nem? Amúgy Luther Mártontól származik, 1518-ból. Amúgy éppen akkor mondta ezt a deformáció vezére, amikor a magyarok a németektől segítséget kértek a törökök ellen. (Luther an Spalatin, 21. december 1518. Briefwechsel I. 333. old., idézi Bilkei Ferenc: Debreczentől – Pannonhalmáig. Székesfehérvár, 1927. Debreczenyi István Könyvnyomdája, 65. old.) Aztán pedig amikor a török 1532-ben Itáliát fenyegette, Luther asztali beszédeiben (Tischreden) így szólt: „Nem lenne kedvem ellen, ha a török bevonulna Rómába.” (Idézi Bilkei u. ott, 67. old.) 1522-ben pedig „Von weltlicher Obrigkeiten” című munkájában ezt írta: „Inkább kell az istengyűlölő pápa ellen harcolni, mint a török ellen. A pápa nagyobb ellenség, mint a bennünket fenyegető török.”

No de miért is idéztem Szent-Iványi után Luthert? 90-es IQ fölött remélem, nem nehéz kitalálni. De a gyengébbek kedvéért azért leírom: Luther után szabadon Szent-Iványi azt üzeni nekünk, magyaroknak, hogy aki az EU, a kiváló iszlám és afrikai néger munkaerőt jelentő betelepítés ellen harcol, abnormális, egy provinciális magyar, büdös és bunkó paraszt. Még egyszerűbben: aki nem akar több migránst, hazánk ellen van.

Hiába, összenő, ami összetartozik. Szent-Iványi jó tanítványa Luthernek, mint általában a liberálisok. És még egy. Szent Iványi csak idézi Luthert, de Ferenc pápa, ha élne Luther, bizonyára az ő lábát is megcsókolná.