Óriási felháborodást keltett portálunk cikke, amelyben arról a pedofil, szexuális zaklató paksi zenetanárról rántottuk le a leplet, akit már le is tartóztattak, és aki a vád szerint kiskorú személyt molesztált az általa szervezett táborban. A PestiSrácok.hu kiderítette: Pakson évek óta tudtak a férfi furcsa vonzalmáról a fiatal lányokhoz, pedagógustársa a balett teremből is kitiltotta, ahová rendszeresen bejárt az általános iskolás lányok óráira “nézőként”. Portálunk a férfi múltjáról, személyiségéről, viselkedéséről és beteges hajlamairól is mindent megtudott. A férfi feltehetően nevet is változtatott az évek alatt. Újabb felkavaró írás a PS-en.
Egyelőre még nem tudni, hogy hány sértettje van annak az ügynek, amelyben egy paksi zenetanárt előzetes letartóztatásba helyeztek a komlói rendőrök kiskorú sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt, cikkünk megjelenése óta azonban több olyan lányról tudunk, akik állítják: őket is inzultálta H. Szabolcs.

 A Pestisrácok.hu-nak nyilatkozott az az édesanya, aki feljelentést tett a 12 éves lányával történtek miatt. Mint írtuk: egy, a férfi által szervezett nyári táborban történt tavaly a bűncselekmény. Cikkünk kommentlavinát indított el, többen is jelezték, hogy tudomásuk volt arról, hogy a férfivel “gondok vannak”.

Egy, a közösségi oldalon olvasható kommentár arról szól, hogy sokan tudtak arról, hogy valami nincs rendben a tanár körül. A Paksi Hírnök facebook oldalán arról írnak, hogy “Nem kellett volna hosszú éveket várni. Kb. 10 éve is volt, aki jelezte! :(” “A paksiak jól tudják kiről van szó…”

“szerintem, sokan ismerik, esetleg tudják is. Én személy szerint örülök hogy nem rontja tovább a levegőt! Az édesanya előtt pedig le a kalappal hogy vállalta a kockázatot és mert lépni, okosan!!!! Remélem senki nem a családot, szülőket kezdi el majd okolni.”  

Kitiltották az iskolai balett teremből, aminek állandó “nézője” volt

Pakson már évek óta szóbeszéd tárgya a férfi fura vonzalma a fiatal lányokhoz. Kérdésként persze felmerül, ha mindenki tudott róla, miért nem tettek ellene…a paksiak azt mondják, hogy “nem volt kellő bizonyíték a feljelentéshez”.

Egy, ma már felnőtt, de egykor ott tanult diák arról beszélt a Paks-Press Hírügynökségnek, hogy a pedagógust évekkel ezelőtt az egyik pedagógus kitiltotta a balett-teremből és ezt az akkori igazgatónak is a tudomására hozta, az ügynek azonban nem lettek következményei. 

Információink szerint az is nyílt titok volt Pakson, hogy a férfinak “valamiért el kellett jönnie Pécsről”. Többen úgy tudják, hogy hasonló okok miatt zavarták el egy oktatási intézményből, azonban feljelentés akkor nem született ellene. A  férfi vélhetően nevet változtatott az évek alatt, legalábbis egy pécsi középiskolai érettségi tabló ezt támasztja alá.

A zenetanárról megtudtuk azt is, hogy közel négy évig volt kapcsolata egy lánnyal, aki még csak 15 éves volt, amikor felvállalta a harmincas évei közepén járó férfi.

“Nem vagyok én buzi”

H. Szabolcs szolgálati lakásban lakott a paksi zeneiskola udvarán. Szemtanúk elmondása szerint arra is volt példa, hogy a nagy melegre hivatkozva medencét állított fel az iskola udvarán és ott fürdőzött önfeledten együtt a kislány növendékekkel. Ezt azonnal szóvá tette az intézmény vezetője és megtiltotta a férfinak, hogy a későbbiekben erre sor kerüljön. A zenetábor azonban saját “biznisze” volt, így abba nem volt beleszólása az igazgatónak.

A neve elhallgatását kérő informátor állítja: a tanárok közül néhányan többször megkérdezték, miért csak kislányokkal foglalkozik ennyire vehemensen, mire azt mondta: “nem vagyok én buzi”.

Az igazgatónak nem szóltak a letartóztatásról, de a házkutatásról tudott

A Tényeknek nyilatkozott Simon Péter, a művészeti iskola igazgatója. Elmondta, hogy június 28-án a komlói rendőrkapitányság nyomozói megjelentek az iskolában és házkutatást tartottak a zenetanár lakásában illetve tantermében, lefoglaltak informatikai eszközöket illetve internetes hozzáféréseket és egyéb adatrögzítőket. A tanárt ezután vették őrizetbe megalapozott gyanú miatt. 

 „Az a 18. életévét betöltött személy, aki 14. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha a sértett az elkövető hozzátartozója vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt áll, illetve az elkövető a szexuális visszaélést a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve követi el, a büntetés az (1) bekezdésben meghatározott esetben 2 évtől 8 évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.“

A Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi dolgozója elítéli azokat a cselekedeteket, amivel a paksi zenetanárt meggyanúsította a rendőrség és elhatárolódik tőle”

– nyilatkozta Simon Péter igazgató a helyi lapnak, hangsúlyozva: a gyanú szerinti bűncselekmény nem az iskolában, nem Pakson és nem az iskola tanulójával történt meg, hanem a zenetanár által rendezett nyári, vidéki magántáborban. A paksi szülők megnyugtatására hangsúlyozta, hogy az iskolában ilyen soha nem történt és nem is fordulhat elő a jövőben sem, hozzátéve: semmilyen tájékoztatást nem kapott a rendőrségtől az intézmény alkalmazottjának letartóztatásáról.

Bűnös vagy beteg?

A pedofíliát a szakemberek sokáig úgy kezelték, mint egy pszichológiai rendellenességet, ami általában valamilyen gyermekkori traumához köthető. Az elmúlt időszak kutatásai azonban jelentősen árnyalják a képet: valószínű, hogy a pedofíliának biológiai gyökerei is vannak, és ezek megváltoztathatatlannak tűnnek.

A pedofilok gyakran kerülnek bizalmi viszonyba a szülőkkel, hogy a gyermek közelében maradhassanak, így aztán már a “bizalmi körön belülről” manipulálhatják a gyereket. Nemritkán gyerekkori trauma akasztja meg a pedofil személyiségfejlődését, aminek a hátterében egyebek közt elutasító vagy labilis idegrendszerű anya, illetve agresszív apa állhat.

Közös nyaralás, jókedv, móka, kacagás

Úgy tudjuk, hogy volt olyan család, aki nyaralni is magával vitte a férfit és még csak nem is sejtették, hogy igazából a kislányukhoz vonzódik a tanár, nem pedig a szülőkhöz fűzik baráti szálak.

 A szakirodalom szerint az ilyen személyiségtípusba sorolható ember nagyon barátságos, elbűvölő, intelligens, mindig azt mondja és csinálja, amit elvárnak tőle. Általában magas pozíciót tölt be, a céljait mindig eléri, sikeres embernek nevezhető. Ha azonban jobban megvizsgáljuk, akkor kiderül, hogy mindez csak a látszat, és a jólszituáltság maszkja mögött egy teljesen más ember lakozik. Az áldozatok sokszor csak késve ismerik fel, hogy az elbűvölő álarc mögött ki is lakozik valójában.

A pedofília országtól, iskolázottságtól és társadalmi helyzettől független. És akiről nem hinné el soha, az is lehet olyan ember, aki az Ön gyermekéről fantáziál esténként…