Van, aki így parkol Székelyudvarhelyen. A helyi rendőrség szerint nincsenek parkolási előjogok, ezért ugyanúgy büntetés járt, mint az ANAF-os autó vezetőjének.
Mindkét irányból táblával jelzett átjáróra parkolt merőlegesen csütörtökön egy fehér autó a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola mellett. Az UTCA-akciócsoport Facebook-oldalán megjelent fényképhez írt bejegyzésben az olvasható, hogy az autós a járdán nem hagyta meg a KRESZ által előírt egy méter távolságot, ahol a gyalogosok elhaladhatnának. A megosztók szerint alig harminc centi járdafelület maradt szabadon a leparkolt autó miatt, az ott lakók jelzései szerint pedig ez egy gyakran ismétlődő helyzet. 
Az érvényben lévő KRESZ szerint tilos a megállás a kijelölt gyalogátkelőhelyeken, valamint a gyalogátkelőhelytől számított 25 méteren belül, ugyanakkor ezeken a helyeken a várakozás sem megengedett. Az autótulajdonost nem sokkal a fénykép megosztása után a helyi rendőrség megbírságolta.
Megbírságolták az ANAF-ellenőrt is
A szerdán tilosban, átjárón állomásozó ANAF-ellenőrt a székelyudvarhelyi helyi rendőrség nemcsak figyelmeztette, hanem meg is bírságolta – pontosított a szerdai udvarhelyi adóhatósági ellenőrzésen történtekkel kapcsolatban László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője. Mint elmondta, e tekintetben nincsenek előjogai az ANAF-nak, az autó vezetőjét ugyanúgy igazoltatták és megbírságolták a szabályszegés miatt, mint bárki mást.