Már keresték az alkotókat a feladatra, mikor felbukkant az AztaKeservit.com baráti társaság falfestménye a dunaföldvári kecskeugratón. Az eredeti elképzeléstől ugyan eltérő stílusú, ám igen hatásos látkép került az Aranyvölgyi útra, felsorolva a város nevezetességeit.
A helyi önkormányzatban felvetették egy ideje az ötletet, hogy megszépítik az 1948-49-es emlékmű parkját támasztó hosszú betonfalat. Kész tervek is születtek, hűen a város hangulatához, egyszerű, stilizált, egyszínű, parancsikon típusú sziluettek sorban, mind egy-egy épületet szimbolizálva a Krisztus Király-templomtól az Egyetem épületén át a Vasmű főbejáratáig. Hatalmas betűkkel a város nevét is mellé képzelték, hátha valaki nem tudná merre jár.

A dunaföldvári illetőségű AztaKeservit.com baráti társaság, pontosabban épp alakulófélben lévő egyesület, a környéken a helyi sikeres szemétszedő rendezvényekről lett főképpen ismert. Miután játékos, vidám formában ábrázolták a hidat, a Várat és a templomtornyot egy szűk lépcsőfordulóban, felajánlották nekik a lehetőséget megismételni ezt Dunaújvárosban is, helyi motívumokkal, nagyban.
Ennek csak egy akadályát látta a társaság; az eredeti tervet nem voltak hajlandóak megvalósítani, helyette benyújtottak egy vidám, színes, rajzos vázlatot a város nevezetességeivel, amelyet aztán elfogadott az önkormányzat, így az esős napok elmúltával, a DVG zrt., a Kemi-Ker kft. és a Bajkor Bt. támogatásával megkaparintott festékes flakonokkal és ecsetekkel nekiláttak megvalósítani a szürreálisan görbe ábrázolású látképet.

A három nap alatt sok váratlan segítség akadt, volt aki ásványvízzel, volt aki egy egész szatyor üdítővel, vagy éppen fagylalttal vendégelte meg az alkotás, és a nap hevében megfáradt fiatalokat. Sőt, a lelkesedés elkapott néhány önkéntest, akik beálltak segíteni, ahogy tette ezt a legfiatalabb művész, az alig kilenc esztendős Bendegúz is. Virtuális kedvelések helyett sokan dudáltak, integettek, drukkoltak nekik, dicsérték őket. Az időjárás kegyes volt, az eső nem mosta le, így az alkotás mostantól teljes egészében megtekinthető a nap 24 órájában, Dunaújvárosban az Aranyvölgyi úton.