Az UTCA visszahelyezte a Medve Kutyának állított emlékkövet a székelyudvarhelyi Kerekerdőn, amelyről a helyi média közölt is egy 500 karakteres cikket, amelytől az Udvarhelyért Tesszük Civil Akciócsoportnál ki is verték a biztosítékot. 
Íme a cikk, amelytől elszabadultak az indulatok:

Újra méltó környezetben látható a székelyudvarhelyi Kerekerdőn az a szikladarab, amelyet a Szentimre Vadászcsoport 1971-ben állított a Medve nevű kutya emlékére.

Az ebbel több mint négy évtizeddel ezelőtt ezen a környéken végzett hajtás közben egy vadkan. A helyet azóta nagyon elhanyagolták, az emlékkő a földre dőlt, benőtte a gaz. Az Udvarhelyért Tesszük Civil Akciócsoport (UTCA) tagjai vasárnap kitakarították a környéket, az emlékkő pedig fehérre meszelt fák és kövek között hirdeti Medve kutya emlékét. (VIA)

Az Udvarhelyért Tesszük Civil Akciócsoport egyik alapítója Magyari Lajos (Matyó) a tőle megszokott kritikával értékelte is a szerkesztő által jóváhagyott 500 karakter eszmei értékét. 

"Dióhéjba, köszönjük a cikket de meg kérjük a következőkor ilyen kényszeredettségből ne írjanak semmit! 

Ugyanis ez a Medve sírhely a mi gyerekkorunk egyik legszebb vadkalandos regénye! Ha kirándulni mentünk ott volt a találkozónk, ott volt a pihenőhelyünk. 

Iskolástársainkkal tanítóinkkal mindig megálltunk, elmeséltek a történetet és a környéken lévő természetes valós eseményeket amit gyerekként tág pupillákkal hallgattunk végig meg-meg fűszerezve a saját fantáziánkkal a történetet. 

Tízórai után a sírhely mellett lévő patakmederben forrásnál oltottuk szomjunkat, töltöttük meg üvegeinket és újult erővel kerestük fel a rókalikat a fenyves alsó felén, majd bevetettük magunkat a fenyvesbe. 

A hatalmas fenyőfák tövében mókusok tarságában kerestük fel az erdő legmagasabb fájat és annak tetején a Hollófészket. Gyerekek ezrei (iskolák) látogattak  ide, és önök szerkesztő urak összedobnak két sort? 

Civil, számunkra idegen emberek jöttek és segítettek időt, energiát nem sajnálva (családok, gyerekek, taták, mamák), összepótolva festéket, háncsot, meszet, motoros-kaszát, szerszámokat stb . 

Nem ennyit érdemelnek se ok se pedig a sírhely! 

Köszönjük szépen Jánosi Andrásnak hogy lehetőségeihez mérten összeállította, és lehetőségeihez mérten a legjobbat hozta ki ebből a cikkből, de 500 - 700 karakterből ennél többet nem lehet. 

Szerkesztő úr legyen szíves álljon tükör elé és... Szégyent hoz a városra, a Székely névre,  legendáinkra, emlékeinkre ! Suszter maradjon a kaptafánál! 

Tegyék vissza Pál Gábor urat a szerkesztői pozícióban, mert az ő idejében felnéztünk a Széklyhonra! Önök ezt leépítettek!"