Hajuk az egyik legfontosabb ékességünk, éppen ezért fontos, hogy mindig ápolt legyen. Figyeljünk rá, és szenteljünk neki elég időt, ahhoz, hogy szép és irigylésre méltó legyen. Ha azt szeretnénk, hogy természetes, erős, és ragyogó legyen, próbáljuk ki az alábbi tippeket.
Mielőtt nekifognánk, a hajápolásnak, fontos figyelembe venni, hogy zsírosodásra hajlamos, vékony szálú, normál, vagy nagyon száraz a hajunk. Mindig a megfelelő ápolási módszer alkalmazzuk.

Könnyen zsírosodó haj esetében nagyon magas a faggyútermelődés, ezért akár egy-két naponta is meg kell mosni a hajat. Mossuk néhány napig habsamponnal, vagy normál hajra való samponnal, hogy csökkentsük a zsírtermelődést. A víz ne legyen túl forró, hiszen ez sem tesz jót. Válasszunk tojásos, rumos vagy citromos sampont. Hajmosás után öblítsük le citromlével a hajunk. Ha csak lehet, ne szárítsuk meg a hajat, hiszen a meleg levegő jobban beindítja a faggyútermelődést. Az lenne a legjobb, ha hagynánk magától a napon megszáradni.

Száraz haj esetében jó, is ajánlott legalább 4-5 naponta megmosni. Ne hanyagoljuk el, hiszen amiért nem látszik rajta, azért még koszosodik, és sok szennyeződés kerül rá. Válasszunk lanolin alapú sampont. Egy tojássárgát keverjünk el olívaolajjal, vagy ricinusolajat pár csepp citromlével, és készítsünk belőle hajápoló pakolást. Egy-két hetente használjunk természetes pakolást a hajra. Hagyjuk állni rajta 15 percig, majd mossuk le.

Normál hajra: ezt a legegyszerűbb ápolni. Gondoskodjunk róla, hogy rendszeresen megmossuk, és néha egy természetes alapanyagokat tartalmazó pakolást is tegyünk rá. Végezzünk a fejtetőn citromleves masszázst, hogy serkentsünk a vérkeringést.

Így akadályozhatjuk meg a hajhullást:


  • egy hónapon keresztül öblítsük zsurlós főzettel a hajunk. A belőle készült teát pedig belsőleg is fogyaszthatjuk

  • fogyasszunk minél több sárgarépa, saláta, uborka, és spenót levet

  • igyunk zöldpaprika levet, ez szabályozza a faggyútermelődést

  • együnk sok petrezselymet, káposztát, joghurtot, tojást, élesztőt

  • mossunk hajat görögszéna főzettel

  • naponta 1-2 evőkanál árpacsíra szabályozza a hormonális működést

  • az almaecetes öblítés megakadályozza a hajhullást

  • keverjünk el egy evőkanál csalán tinktúrát, 2 tojássárgát, 1 evőkanál bojtorján tinktúrát, 4 evőkanál hideg vizet, és a keveréket használjuk sampon helyett

    VIA