A grapefruit antioxidánsokban gazdag és jól ismert antibakteriális hatásairól is. 
Ez a citrusféle számtalan pozitív hatást gyakorol egészségünkre, köszönhetően A-, B-, C-, D- és E-vitamin tartalmának, a benne lévő kálciumnak, foszfornak, magnéziumnak, mangánnak, cinknek, réznek és vasnak.

Így készítsd el ezt a csodás italt, hogy szép és egészséges legyél:

Összetevők:
1 nagy, érett grapefruit
1 evőkanál méz

Elkészítés:

Vágjuk félbe a grapefruitot és a húsát egy kanállal kaparjuk ki. Ha felhasználás előtt a hűtőben tartjuk, sokkal jobb lesz az íze. A gyümölcshúst és a mézet keverjük össze, hogy egy sima keveréket kapjunk.

Ez az ital segít megőrizni egészségünket, legfontosabb pektin és likopin tartalma.

A pektin serkenti a felesleges koleszterin kiválasztását. Napi egy grapefruit 15,5%-kal képes csökkenteni a káros koleszterin és 27%-kal a triglicerid szintjét. A pektin csökkenti az inzulin szintet és szabályozza az anyagcserét.

A likopin eltávolítja a mérgeket és a veszélyes anyagokat a testből.

Ebéd után legalább 20 percet várjunk, majd igyunk belőle néhány kortyot. Kb. az elfogyasztott kalóriának a felét el fogja égetni. Ez az ital bizonyítottan hatékony a magas vérnyomás és a keringési betegségek kezelésében.

Figyelem! A grapefruitot nem lehet együtt fogyasztani bizonyos típusú antidepresszánsokkal és pszichiátriai gyógyszerekkel, mint a buspiron, triazolám, karbamazepin, diazepam, midazolam, szertralin.

A grapefruit jót tesz megfázás és influenza ellen, valamint több kutatás eredménye is igazolta hatékonyságát bizonyos rákfajták és keringési betegségek ellen.

Forrás: ketkes.com