Az U16-os tornán a Debreceni Labdarúgó Akadémiát Deczki Máté, Bidzilya Anton és Újvárosi Ádám képviselte.
Az U16-os labdarúgó válogatott Japánban, egy nemzetközi tornán az utolsó mérkőzését is lejátszotta. A mieink egy Mexikó elleni győzelemmel és egy házigazdáktól elszenvedett vereséggel a hátuk mögött fordultak a záró találkozóra, amelyen Mali válogatottja volt az ellenfél. Az afrikai együttes az első két fordulóban minden szempontból ellenfele fölé nőtt, két győzelemmel várta az utolsó kört, amit a magyarok ellen sikerrel is fejezett be, 3-0 lett az eredmény Mali javára.

A mérkőzést a Debreceni Labdarúgó Akadémia kapusa, Deczki Máté végig védte, míg a DLA másik két játékosa, Bidzilya Anton és Újvárosi Ádám ezúttal nem lépett pályára.

Deczki Máté a 35. percben kivédte az afrikaiak 11-esét, ám a játékvezető újrarúgatta a büntetőt, és ezúttal már nem hibázott a lövő játékos.

A folytatásban jól tartotta magát a magyar válogatott, egy-két lehetőséget is kidolgozott, de nem sikerült egyenlítenie. Az utolsó negyedórára érezhetően elfáradtak a mieink, a gyors afrikaiak pedig kihasználták ezt, a 77. percben, majd a 95. percben is sikerült bevenniük a kapunkat, így végül 3-0-ra győztek, és hibátlan mérleggel nyerték meg a tornát – írja az mlsz.hu.

A Japán tornán a három mérkőzésből Deczki Máté kettőn védett (Mexikó és Mali ellen), Bidzilya Anton Mexikó és Japán ellen lépett pályára, míg Újvárosi Ádám a házigazdák ellen szerepelt.