A japán tánc gyökerei egészen az ókori időkig nyúlnak vissza. Hagyományos táncaikkal szertartásszerű rituálét mutatnak be a jólétnek, az örömnek, és a szerencsének áldozva.
Az atlantai “Morning Star” tánciskola diákjai egy verseny keretén belül mutatják be, hogyan lehet alázatosan, letisztultan, és mégis elbűvölően táncolni. A fiatal lányok kecsesen elhelyezkednek a talajon, és virágszirom szerű legyezőiket maguk elé tartva a legszebb táncot tárják a nézők elé.

Ha távolról nézzük, az egész annyira egységes, és pontosan felépített, akár egy festmény. A csodálatos koreográfia egy virágzás történetét, és a nap éltető sugarainak játékát mutatja be. A táncjátékban egy olyan virág életét láthatjuk, amelyik csak a napsütés hatására kel életre, azonban, amikor lemegy a nap, teljesen összecsukódik.

Annyira elvarázsoló a jelenet, hogy már egészen el is felejtjük, hogy az egész történet mögött valóságos emberek állnak. Az előadáshoz társított tündéri zene nagyban fokozz a misztikus, léleksimogató hangulatot.

Ezt a harmóniát árasztó balettelőadást mindenképp érdemes többször megnézni. Osszuk meg barátainkkal is!


Forrás:doily.hu