Szíriai menekültek meghirdették az Athéntól északra, Ritsonában található menekülttáborban álló sátrukat az Airbnb-n. A környéket Görögország legkülönlegesebb részeként írják le.
Olyan extrákat sorolnak fel, mint az ingyenes parkolás és a mobilvécék előtti szabad tér, ahol a gyerekek szoktak játszani. A vécéket egyébként 600 menekült használja. De ha ez nem lenne elég, vannak skorpiók, ki lehet száradni és még rendesen kiépített csatorna sincs.
 
"Ideális lehetőséget kínálunk, hogy megtapasztald, milyen szíriai menekültnek lenni. Miközben az unió politikusai csak beszélnek a menedékkérőkről, te átélheted a valódi menekült-tapasztalatot. Sátrazás, tábortűzön főzés, 41 fokos hőség, vécéhiány, barátságos skorpiók, megszegett ígéretek, kiszáradás. Hosszútávú tartózkodás esetén kedvezményt adunk, jelentkezz!"

Az nem derült ki, hogy pontosan ki adta fel a jó angolsággal megírt t, de az Airbnb nem örült neki, ezért eltávolították a sátrat a listázott apartmanok közül. A cég szóvivője a Telegraph-nak azt nyilatkozta, hogy ők több százezer dollárt utaltak már az UNHCR-nek segítségül.

Március eleje, a nyugat felé tartó útvonal lezárása óta több mint 50 ezer menekült rekedt Görögországban, akik hasonló körülmények közt élnek hónapok óta.