A nyár slágere midig a barackos sütemény, ami azonban csak tökéletes gyümölcsből finom. Zamatos, roppanós barack kell hozzá héj nélkül! Szerencsére ezzel a trükkel könnyen és pillanatok alatt meghámozhatod a gyümölcsöt. Mutatjuk!
Egy kisebb kés hegyével x alakban vágd be a barack hegyesebbik végét. A vágás legyen minél sekélyebb, ha lehet, ne nagyon vágd meg a gyümölcs húsát.
Tedd a barackot annyi forrásban levő vízbe, amennyi teljesen ellepi. Ha a gyümölcs nem marad a víz alatt, néha forgasd meg, hogy mindenhol átforrósodjon. Körülbelül 40 másodperc (éretlenebb barackok esetén körülbelül 1 perc) után, vagy akkor, amikor a héja elkezd lemállani a vágás mentén, vedd ki a barackot a vízből.
Tedd a gyümölcsöt azonnal jeges vízbe, és hűtsd le teljesen. Ne hagyd ki ezt a lépést: a hirtelen hűtésre azért van szükség, hogy a barack ne főjön szét.
Végül húzd le a héjat, de le is dörzsölheted az ujjaddal. Ha nem jön le teljesen, még egyszer mártsd a gyümölcsöt forrásban levő vízbe, majd hűtsd le hideggel, és próbáld meg újra meghámozni.