A család meggyászolta, elhamvasztotta és díszes sírhelyre temette az idős családfőt. Annál nagyobb volt a meglepetésük, amikor a meghalt, meggyászolt, elhamvasztott és eltemetett családfő, egy nap besétált az ajtón. 
Ma Jixiang 2009-ben tűnt el, négy évvel később a rendőrség közölte, hogy autóbaleset áldozata lett, és DNS-vizsgálattal azonosította a holttestét.
A magyarázat nem éppen földöntúli, de azért így is hátborzongató, egy valamire való íróember ebből Nobel-díj-gyanús regényt kanyarítana. Ma uraságot ugyanis nem ütötte el az autó, az azonosítás téves volt. Sőt még csak el sem tűnt, hanemelrabolták, és eladták rabszolgának egy illegálisan működő téglagyárba, ahonnan pár év után kiszuperálták, mivel egészsége megromlott. Az amúgy nem épp észlény öregúr két évig az utcán élt hajléktalanként, majd bekerült egy menhelyre, ahol nagy nehezen kinyögte egykori lakcímét. A menhely felvette a kis kínai falu rendőrségével a kapcsolatot, akik elmentek az öregért, és hazaszállították. A család most öregek otthonába adja a váratlanul felbukkant papit, gondolván, ha már egyszer eltemették, akkor ne is lábatlankodjon itt tovább...

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!