Szombaton 18 órakor kezdődik az Izland-Magyarország mérkőzés, amelyen a magyar válogatott bebiztosíthatja a továbbjutását a csoportból. Van olyan forgatókönyv, amely esetén már ma csoportelső lehet Magyarország. Összeszedtük a legérdekesebb tényekkel a ma esti meccsről.
Óriási érdeklődés övezi az Izland-Magyarország mérkőzést, miután a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát az első találkozón. A csoport másik találkozóján döntetlen született, Portugália óriási meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el Izland ellen.

Ha ma az eredmények szerencsésen alakulnak, akkor Magyarország nem csak a továbbjutást biztosíthatja be, hanem a csoport első helyét is megszerezheti. Ehhez le kell győzni Izlandot, és Portugália nem nyerhet Ausztria ellen.

A két együttes eddig 10 alkalommal találkozott egymással, ebből hét meccset Magyarország nyert, míg Izland háromszor győzött. Az utolsó öt meccsen mindig a magyarok nyertek, ezeken a gólkülönbség összesítve 13-4 lett.

Izland legutoljára 1995-ben nyert Magyarország ellen, igaz sorozatban ez volt a skandináv ország sorozatban harmadik győzelme. 1993 és 1995 között nem sikerült nyerni a szigetország válogatottja ellen.

A két együttes legutóbbi találkozóját 2011-ben tartották, akkor Magyarország magabiztos győzelmet aratott és 4-0-ra nyert.

Az akkori meccsen gólt szerzett Dzsudzsák Balázs és Elek Ákos, ők most is ott vannak Franciaországban.

Magyarország az izlandiak elleni tíz összecsapáson csak egyszer nem szerzett gólt, míg Izland a meccsek felén nem rúgott gólt a magyarok ellen.

forrás: faktor.hu