Az angolok városokat rombolnak, más szurkolókkal verekednek, de szerintük a magyarok a nácik.
Egy héttel azután, hogy az angol és az orosz huligánok szétverték fél Marseille-t, szombaton a magyar válogatott játszott ott Izlanddal (1-1), s újabb botrány történt.
A magyar ultrák egy része a keménymagtól egy távolabbi szektorba került, s szerettek volna csatlakozni a B-középhez, ezért átugrották az elválasztó kordonokat, amit a biztonságiak nem toleráltak: viperákkal, könnygázzal léptek fel.
A Daily Mail egyenesen azt írta, hogy „a magyar futballgengsztereket náci karlendítésen kapták”, és további csúnya jelenetek játszódtak le: a biztonságiakkal és a rendőrökkel verekedtek.
Ezért tartják nácinak a magyarokat
Egy rendőrségi forrás így nyilatkozott a lapnak: – A képek nagyon megrázóak. A magyar ultranacionalisták fekete pólót viseltek és úgy tűnt, náci karlendítéseket mutattak be. Vizsgáljuk az incidenst, mert az antiszemitizmus elleni küzdelmet célzó jogszabályokba ütközhet.
A marseille-i stadion egyébként közel van a helyi zsidónegyedhez, a francia törvények szerint akár börtönbüntetés is járhat az antiszemitizmusért.
A Daily Mail még azt is felemlegette, hogy Magyarországon hírhedt arról, hogy erős a szélsőjobboldali párt, a – megfogalmazásuk szerint – „nyíltan antiszemita Jobbik”, s sok szimpatizánsuk csatlakozott a drukkerekhez.
Az izlandiak szurkolói koreográfiája közben volt egy ilyen elkapott pillanat… Akkor ott is mindenki náci?
Forrás: blikk.hu