Franciaország rászabadíthatja a bevándorlókat Nagy-Britanniára.
A Nagy-Britanniába igyekvő migránsok elmondása szerint a Brexitnek köszönhetően sokkal egyszerűbb dolguk lesz átjutni a szigetországba. A Calais-nál lévő gigantikus, illegális tábort, az úgynevezett Dzsungelt már számtalanszor próbálta kisebb-nagyobb sikerrel felszámolni a francia kormányzat.

A Brexit hírére azonban bemerészkedtek a politikusok, és elmondták az ott élőknek, hogy a tábort végérvényesen felszámolják, és az angliai Doverbe helyezik át.

A migráció témája vette rá a britek többségét arra, hogy a kilépés mellett tegyék le szavazatukat.

Egyesek szerint mostantól a francia rendőrök nem fogják olyan nagy erőkkel figyelni, hogy a migránsok éjjelente, hogyan is próbálnak átszökni valamelyik kamionnal vagy vonattal a Csalagúton.

Egyelőre nagyon nehéz átjutni a határon. Nem engednek be az Egyesült Királyságba. A Brexitnek köszönhetően, a francia rendőrök most már azon a véleményen vannak, hogy ha a britek kiléptek az unióból akkor vigyék magukkal a menekültjeiket is” – mondta Jan, a 27 éves, afgán migráns.

Natacha Bouchart, Calais konzervatív polgármestere határozottan örül a Brexitnek. Újratárgyalná a britekkel a Le Touquet-paktumot, mellyel ismét angol határőrök ellenőrizhetnék az útleveleket Calais-ban.

A politikus szerint ezáltal a határellenőrzés felelősség ismét a briteket terhelné, így a migránstáborokat át lehetne helyezni az angliai Kent-megyébe.