Csak Androidon fut az új funkció, mert az iOS-t nem lehet annyira meghackelni, hogy kiválasszuk, melyik app kezeli az SMS-eket. A droidosok köszönik a megtiszteltetést.
Megpróbál mindent maga alá gyűrni a Facebook: a legújabb frissítésével az egész kijelzőt beborító ablak értesíti a felhasználót, hogy lehetségesség vált az SMS-ek küldése és fogadása a Messengerben. Szép, hogy összesen két opció szerepel: OK, vagy halványabban a „Beállítások”, s mindkettő természetesen újra kínálgatja az SMS integrálását a közösségi portál üzenetküldő szolgáltatásába. A csapdahelyzetből a mobil Vissza, vagy Mégsem gombjával lehet kijutni.

Miért is jó ez nekünk?

Olcsóbb lesz az SMS? Nem, ugyanannyiba kerül, a szolgáltató éppen úgy felszámítja a díjat.

Kapunk valamilyen plusz lehetőséget? Látszólag igen, mert mostantól tudunk küldeni matricákat, klipeket, emodzsikat – azoknak az ismerőseinknek, akik fenn vannak a Facebookon, s meg is adták a telefonszámukat.
Aki rejtélyes okoknál fogva egyetlen applikációban akarná látni az egészen másfajta szolgáltatásokat (az egyik adatforgalmat számol, a másik telefondíjat az üzenetért), akkor a Facebook Beállítások/Mobil/Telefonszám megadása menüpontokat végigjárva a telefon használatával küldje el SMS-ben az „F” betűt a 32665-ös (FBOOK) számra, hogy megerősítő kódot kapjon.

(Egyébként az SMS-ek kezelését, a Facebook telefonhoz hasonló telefonhívás lehetőségét már régen kínálja a Google Hangouts – csak nem ennyire rámenősen.)

Közölte a Facebook, hogy az SMS-eket nem tárolja a szerverein. Khmm, hát persze.