Halál közeli élmény. Így hívják, mikor valakinek pár percre leáll a szíve és úgy tűnik, eljött az ideje. De hogy valakinek húsz percig ne jusson oxigénhez az agya és mégis interjút lehessen vele készíteni? Olyan még nem volt. Ki segíthette vajon? Az orvosok, vagy esetleg valaki a túlvilágról?
Zack Clements szeretett sportolni, egy napon, futás közben mégis hirtelen összeesett. Egészséges, ereje teljében lévő 17 éves volt, akinél semmi nem jelezte előre a szörnyűséget, mégis szíve egész egyszerűen megállt. Azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok próbáltál megmenteni az életét.

Édesanyja könnyek között mesélt arról, hogy mire ő a kórházba ért, fiát orvosok állták körül, aki - hiába végeztek rajta szívkompressziót - már kék volt az oxigénhiánytól.

Zack technikai és orvosi értelemben is halott volt. Már négy perc oxigénhiány után agykárosodás következik be, és minden egyes perccel, amíg a vérkeringés nem indul újra fokozódik. A 17 éves fiú szíve 20 teljes percen keresztül nem vert. Már az is, hogy orvosai ennyire kitartóak voltak csodaszámba ment, nemhogy az, hogy újra dobogni kezdett. Zack állapotát még ekkor is válságosnak mondták. Végül napokkal az eset után magához tért a kórházban. Senki nem akart hinni a szemének, amikor - mintha mi se történt volna - beszélni kezdett. Elmesélte édesanyjának, hogy amíg halottnak hitték, találkozott egy férfivel, akinek hosszú haja, és dús szakálla volt. Meghatóan mesélt a pillanatról, mikor tudatosult benne: magát Jézust látja.
A férfi a vállára tette a kezét, és azt mondta, hogy minden rendben lesz, ő pedig hitt neki és végül szerencsésen magához tért. Semmilyen károsodás nem érte az agyát, és ott folytathatja az életét, ahol abbahagyta!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!