2016. május 19-én került megrendezésre a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) 25. Körkapcsolás konferenciája. A jubileumi alkalom témája a projektek erőforrás-menedzsmentje volt. Az előadások és az eseményt lezáró kerekasztal-beszélgetés mind az emberi, mind pedig az eszköz típusú erőforrások kezelését érintette.

A délután során szó esett a különböző típusú szervezetek erőforrás-gazdálkodásáról, trendekről, és arról is, hogy milyen üzleti kihívásoknak kell megfelelnie az erőforrás-menedzsmenttel foglalkozó munkatársaknak, hogyan priorizálnak, és mi alapján hoznak döntést ütközés esetén.

A telekommunikációs, az informatikai, az elemző és a bankszektor képviselői mellett a kormányzati szektor előadói arról is beszámoltak, hogy a hagyományos funkcionális szervezeti környezetben hogyan tudnak működni a projektek, illetve milyen támogató eszközkészlet áll rendelkezésre az erőforrás-menedzsment folyamatok támogatására. Végezetül a résztvevők egy coach szemszögéből nézve hallhattak az emberi oldal fontosságáról.

„Az elmúlt 25 konferencia mérlege közel 4000 résztvevő, 140 előadó és 25 kerekasztal beszélgetés volt. A futballmeccsek közvetítésében valamikor divatos körkapcsolások, a különböző nézőpontok bemutatása, az egy-egy témakörben való elmélyülés, mely a konferencia sajátja is, a szervezet kiemelt célját, a projektmenedzsment szakma széleskörű megismertetését, népszerűvé tételét hivatott szolgálni – mondta Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke.

MAGYAR PROJEKTMENEDZSMENT SZÖVETSÉG

A közel 20 éves múlttal rendelkező PMSZ célja a projektmenedzsment kultúra népszerűsítése és terjesztése hazai körökben. 2003 óta megrendezett Körkapcsolások a projektmenedzsment legaktuálisabb, legérdekesebb tématerületeit, kérdéseit járják körbe, lehetőséget teremtve a tagoknak és vendégeknek, hogy előadások és kötetlen beszélgetések keretében gyakorlati eredményeken keresztül lássák a szakma helyzetét.