Miután a török elnök, Erdogan pali vette Merkelt és az Európai Uniót, most a görög miniszterelnök Alekszisz Ciprasz is Merkelék háta mögött egyeztet a legnagyobb ellenségükkel.
Putyin: fontos egyeztetni Athénnal gazdasági és biztonsági kérdésekben

Az orosz elnök Görögországban tárgyal

Fontos egyeztetni az “órákat” a görög kormányzattal a gazdasági nehézségek és a nemzetközi biztonság kérdéseiben – jelentette ki pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök kétnapos athéni látogatásának elején, Prokopisz Pavlopulosz görög köztársasági elnökkel való találkozójának alkalmával.

“Ezek nehéz idők mindenki számára, gazdasági és nemzetközi biztonsági szempontból egyaránt. Úgy vélem, nagyon fontos, hogy egyeztessük óráinkat, beszéljünk, tanácskozzunk ezekről a kérdésekről, s próbáljunk megoldást találni” – mondta Putyin, akinek idén ez az első látogatása egy európai uniós tagállamban.

Az orosz elnök emellett fontosnak nevezte Görögország és Oroszország közös erkölcsi és szellemi értékeit. Oroszországot Görögországgal nagyon mély és régi vallási kapcsolatok kötik össze – hangsúlyozta Putyin.

Miután tárgyalt Putyinnal, Prokopisz Pavlopulosz görög elnök elmondta: szoros és őszinte együttműködésre van szükség Oroszország, az Egyesült államok és Európai Unió között, hogy a Közel-Keleten, és különösen a Szíriában zajló háború véglegesen és visszafordíthatatlanul véget érjen.

Putyin később Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel is találkozott. A görög kormányfő Athén stratégiai döntésének nevezte az Oroszországgal való kapcsolatok erősítését.