Egy nap belenézünk a tükörbe és egy piros, lüktető, duzzadt pattanás köszön vissza, ami azonnal elrontja a kedvünket és a napunkat is.
Mit tehetünk?

Hagyhatjuk úgy, ahogyy van vagy kipróbálhatunk néhány házi praktikát, hogy még idejében eltüntessük a pattanásokat.

Miután előjönnek, a pattanások általában 3-5 napig csúfítják el az embert. Ha leszáradnak, heg marad utánuk, amit nagyon nehéz eltüntetni. Szerencsére azonban nem lehetetlen!

Almaecet

Segít kitisztítani a heget és az akné után maradt nyomot. Az almaecet összehúzó hatással rendelkezik, javítja a vérkeringést, ezzel gyorsítja a sejtek gyógyulását és regenerációját.

Tojásfehérje

Nagyon könnyű hozzájutni és hatékonyan kezelhetjük vele a pattanások után maradt hegeket. Egy vattapamacs segítségével vigyük fel a hegre és hagyjuk rajta egy éjszakán át. A tojás rengeteg fehérjét tartalmaz és azzal, hogy közvetlenül felvisszük a bőrre, gyorsíthatjuk a gyógyulási folyamatot. A fehérjék a szövetek és az izmok építőkövei, a bőrre kenve gyorsítják a hegek eltűnését.

Paradicsom

A paradicsom szeletek bedörzsölése a bőrbe segíti a hegek csökkenését. Ez nagyrészt az A-vitaminnak és a karotinoknak köszönhető, melyek nemcsak a piros színét adják, de antioxidánsként gyógyítják a károsodott szöveteket és segítik a sejtek növekedését.

Uborkalé

Az uborkalé ideális bőrápoló, mely javítja a bőr textúráját, csökkenti a gyulladást, kisimítja a bőrt és gyógyítja az akné okozta hegeket.

Jég

Ha jeget teszünk az arcra, összehúzzuk a pórusokat és csökkenthetjük az aknét okozó faggyú kiválasztását. A jég természetes összehúzó hatással rendelkezik, összehúzza a pórusokat a hegek körül, csökkenti a pórusok méretét, így csökkenti az akné kialakulásának esélyét.

Forrás: ketkes.com