Nagy sze­ren­csé­nek bi­zo­nyul­hat, hogy si­ke­rült el­fogni Mo­ha­med Ab­ri­nit. A mo­bilja most ugyanis több fel­té­te­le­zett ter­ro­ris­tát is le­buk­ta­tott.
Négy férfit és egy nőt vettek őrizetbe Angliában, miután a titkosszolgálat arra a következtetésre jutott, hogy terrorakciókat akarnak végrehajtani. A leleplezésben kulcsszerepet játszott Mohamed Abrini, akit nemrégen tartóztatott le a belga rendőrség. Abirini nem dobta fel feltételezett társait,amerikai szakemberek segítségével azonban feltörték mobilját, ahonnan olyan képek és egyéb szövegek kerültek elő, amik egy esetleges támadásra utalhatnak.

Ezután már nem volt nehéz dolguk a hatóságoknak, cellainformáció alapján bemérték, majd elfogták a gyanúsítottakat.
A készüléken többek között olyan fotókat találtak, amiken az Aston Villa futballklub stadionja, egy helyi bevásárlóközpont és egy vasútállomás is szerepelnek.
Egy magas rangú titkosszolgálati vezető elárulta a dailymail.co.uk-nak, hogy Abrini tavaly el is látogatott Birminghambe, ahol feltehetőleg találkozott is azokkal az emberekkel, akiket most elfogtak. Ráadásul az utazás szinte közvetlenül a párizsi terrorcselekményt megelőzően történt. A most őrizetbe vett gyanúsítottak 26 és 59 év közöttiek.

Forrás: ripost.hu