Brüsszel Európa népesedési problémáit sok millió ember betelepítésével kívánja megoldani, ebben pedig partnere a magyar baloldal, ezért mindkettőt meg kell állítani – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök a következő évi költségvetéssel kapcsolatban kifejtette: 2017-ben is lehet egy lépést tenni előre.
A Schengen 2.0 akciótervet azért kellett közzétenni, mert Brüsszel előállt egy képtelen javaslattal, amely szerint Európa népesedési és gazdasági problémáit minél több migráns beengedésével kell megoldani – jelentette ki a kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ez egybeesik a volt szocialista kormányok migrációs politikájának most nyilvánosságra került dokumentumával – mondta.

Brüsszel és a magyar baloldal között teljes összhang van: be akarnak hozni sok millió embert Európába – jelentette ki Orbán Viktor.

„Az előző szocialista kormányok ilyen programjában az szerepelt, hogy az ország egytizede belátható időn belül külföldiekből fog állni” – mondta Orbán Viktor, aki szerint „ez egy agyrém”.

Tehát „nemcsak Brüsszelt kell megállítanunk (…), hanem Brüsszel magyar szövetségeseit, a magyar baloldalt is” – fogalmazott a miniszterelnök.

Javulnak a mutatók, de nem hitelből

A bérek minden évben nőnek, a munkanélküliség folyamatosan csökken, és „mindezt nem hitelből értük el”, sőt az ország visszafizette az IMF-EU-kölcsönt – közölte a kormányfő, megemlítve továbbá az adók csökkenését és a nyugdíjak értékének emelését.

Kiemelte azt is, hogy az Európai Unió statisztikái szerint 2013-2014-ben 600 ezerrel csökkent a szegények száma Magyarországon.

Forrás: magyarhirlap.hu