Jim Berkland geológus szerint megaföldrengés és az azt követő szökőár fogja sújtani péntek az Egyesült Államokat. A geológus szavaira azért érdemes odafigyelni mert több nagyobb földrengést is előre megjósolt.
Jim Berkland például, négy nappal előre jelezte az 1989 október 17.-i San-farncisco-i földrengést is. Most a tudós arra alapozza a jóslatát, hogy a világot 10 nagyobb rengés sújtotta az elmúlt 80 órában és a hold is igen közel került a földhöz, ráadásul pénteken telihold is lesz.

A tudós szerint leginkább valószínűbb, hogy a San Andreas törésvonalnál Kaliforniában vagy északabbra Oregon vagy Washington állam partjainál lehet ez a nagy rengés. Szerinte mindkét területen már nagy a feszültség a kontinentális lemezek között ezért már nagyon valószínű egy nagy földrengés, ami szökőárral is fog járni.

A tudós mondása: “Óvakodjunk az új és teliholdtól” mert ez napéjegyenlőségi apályt okoz, ami esetén  extrém gravitációs erők lépnek működésbe és könnyebben kipattan egy földrengés a tenger mélyén.

Forrás: express.co.uk